5.6.2014

LÄHTÖVALMENNUS & KESÄLOMA

Moikka! Nyt on ensimmäinen lukiovuosi käyty ja seuraavaksi palaankin kouluun jenkeissä! Enään siis vaan reilu pari kuukautta aikaa täällä Suomessa ja sitten pitäisi jo lentää toiselle puolelle maailmaa. Lentopäivää ei mulle oo siis vieläkään tullut, mutta lähen luultavasti elokuun puolessa välissä. Tuntu vähän haikeelta lähteä koulusta koska ties, että suurinta osaa ihmisistä sieltä ei tuu näkemään yli vuoteen ja kaverietakin paljon harvemmin. Oli kuitenkin ihana päästä lomailemaan eikä tarvii enää stressata mistään koulujutuista haha.
  1mPicMonkey Collage1 DSC_0702m Mulla oli myös muutama viikko sitten YFUn järjestämä pakollinen lähtövalmennusviikonloppu Virroilla, missä oli siis kaikki YFUn kautta vaihtoon lähtevät. Lähettiin ajamaan Tampereelle aikasin aamulla ja sieltä bussille sinne leirikeskukseen. Koko lauantain ja sunnuntain aamupäivän aikataulu oli tooosi tiivis ja tuli paljon tietoa kaikesta. Meille kerrottiin esim arjesta kohdemaassa, kulttuurishokista, somen käytöstä vuoden aikana ja opeteltiin small talkia ja kommunikaatiota amerikkalaisen johdolla! Toi leiri oli tosi kiva ja hyödyllinen ja sai puhua koko kaks päivää pelkästään vaihtojutuista :D Siellä oli tosi helppo myös tutustua muihin lähtijöihin ja kaikilla tais olla tosi hauskaa siellä. Sen jälkeen tuli sellanen fiilis, että on ihan oikeesti kohta lähössä!
PicMonkey CollageMä oon tosi innoissani lähdöstä ja ootan tosi kovin että kesä menis nopeesti ja pääsisin jo lähtemään, mutta toisaalta haluisin että aika menis hitaasti ja lähtö ois vielläkin jossain kaukasessa tulevaisuudessa ja voisin vaan olla tutussa Suomessa. Vähän ristiriitaset fiilikset siis, mutta niin varmaan kaikilla lähtijöillä jossakin kohtaa.
Mutta lähtö siis lähenee ja oon jutellut host-äidin kanssa aina välillä ja myös saksalaisen veljen kanssa! Skypetettiin myös jo kerran kaikki kolme yhdessä, ja tullaan varmaan vielä kesällä uudelleenkin. Vielä pitäis täytellä viisumipapereita ja käydä viisumihaastattelussa Helsingissä, eli melkeen kaikki on jo kunnossa.
DSC_0974m

2 kommenttia:

 1. Vau sulla on tosi kiva blogi ja ihania kuvia! Oregon kuulostaa niin siistiltä, jään todellakin seuraamaan :)
  Mä oon kans lähdössä ens vuonna vaihtoon, exploriuksen kautta Las Vegasiin, tässä mun blogin osote jos kiinnostaa :) www.annaaelina.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti paljon! :) ja toi Las Vegas on varmaan kans tosi upee, käyn kattomassa sun blogin :)

   Poista